Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Kraai & Koninkrijk

⭐️ 3 sterren ⭐️

Kraai & Koninkrijk is het tweede deel van de Kraaien duologie en het vijfde deel in de Grisha serie.
Wat een PRACHTIGE editie met de gouden zijkant!

Het verhaal gaat in principe precies verder waar List & Leugens eindigde en zelf kon ik er makkelijk inkomen. En toch, achteraf gezien, viel dit boek me eigenlijk wat tegen. Er waren een paar minpunten voor mij die ik hieronder zal uitleggen. Daarnaast waren er gelukkig ook genoeg leuke dingen gelukkig.
Omdat ik bang ben dat sommige stukjes net iets te veel over het verhaal zullen verklappen doe ik deze, voor de zekerheid, onder de spoiler waarschuwing.

Eerste spoiler! 🙂

Ik zeg het niet snel, en ik heb het eigenlijk ook echt niet snel, maar ik stoorde me wat aan de geloofwaardigheid van het verhaal. Constant hadden ze alles tot in de puntjes goed gepland, hoeveel onvoorziene omstandigheden zich ook voordeden. Er was steeds zo gepland door Kaz dat ze allerlei uitkomsten al van te voren konden dekken.
In de hoofdstukken wordt er steeds tussen heden en verleden gewisseld, waarbij ze in het verleden stukje eigenlijk het plan laten zien die ze altijd al volgde om tot de uitkomst van het heden stukje te komen (klinkt dat logisch? 😅).

Ook besefte ik me dat ik de hoofdpersonage helemaal niet leuk vind. Het duurde me een heel boek om dat te beseffen (in het eerste deel List & Leugens had ik dat nog niet), maar ik besefte me dat toen ik ongeveer de eerste kwart van het boek gelezen had.
Kaz is helemaal niet leuk. 😟
Hij heeft wat badguy neigingen (een van mijn grootste erger punten: hij is heel egoïstisch, ook naar z’n vrienden toe), en het is niet eens in een “sexy bad guy”-manier.

Tweede spoiler!

Ik begon me steeds meer te ergeren aan hoe hij totaal niet in staat was om eerlijk te zijn tegen Inej en zijn gevoelens voor haar. Hoe hij totaal geen kameraadschap of vriendschap toonde naar Jesper en Nina

Dit boek lees je ook weer wisselend uit het oogpunt van Kaz, Inej, Nina, Jesper, Matthijs en Wylan. Ondanks dat ik Kaz niet leuk vond, genoot ik wel erg van Inej, Nina, Matthijs en Wylan. Ze waren stuk voor stuk leuke personages. Ze groeien en ontwikkelen zich ontzettend veel in dit boek. Dat zorgde er ook voor dat ik me verbonden met ze voelde en erg mee leefde.

Net als het List & Leugens zit dit deel VOL spanning. Het is werkelijk geen moment saai. Dat zorgt er voor dat je wilt blijven doorlezen. Daarnaast wordt er in dit deel ook weer wat vertelt over het verleden van de personages en pfoe.. dat raakte me ook echt weer. 💔

Al met al ben ik wél blij dat ik dit boek heb gelezen. Ik ben blij te weten hoe hij eindigt en door het lezen van deze duologie heb ik extra veel zin in de Verminkte koning! Ik heb ook al wat vermoedens over hoe dat verhaal gaat lopen en ik ben benieuwd of ik gelijk blijk te hebben achteraf 😁

Nog even een overzichtje van de volledige serie:
1. Schim en schaduw ⭐️ 4,5 ⭐️
2. Dreiging en duisternis ⭐️ 5 ⭐️
3. Val en verlossing ⭐️ 4,5 ⭐️
4. List & Leugens ⭐️ 4 ⭐️
5. Kraai & Koninkrijk ⭐️ 3 ⭐️
6. Taal der doornen
7. De Verminkte Koning

Geschreven door Leigh Bardugo
Vertaald door Merel Leene
Uitgegeven door Blossom Books

Advertentie

Eén reactie op “Kraai & Koninkrijk”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: