Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Nederland leest!

Dit jaar ga ik mee doen met Nederland leest! Ik ben hier super enthousiast over en ik hoop dat er veel mensen mee gaan doen. We leven op het moment in een moeilijke periode door COVID en ik denk dat een boek met z’n allen lezen kan zorgen voor saamhorigheid en wat afleiding.

Wat is Nederland leest?
Nederland leest is een jaarlijks evenement ter bevordering van het lezen van boeken. Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen in de maand november hetzelfde boek lezen en daarover in gesprek kunnen en gaan.

Welk boek?
Het thema dit jaar is Één boek, duizend gesprekken en hierbij is het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer.
Hieronder zal ik de flaptekst van het boek delen:
De oude moeder heeft een hersenbloeding gehad en hult zich sindsdien in een mysterieus stilzwijgen. Ze wordt verzorgd door haar twaalf kinderen. Wat weten die kinderen van hun moeder? Wat weten ze eigenlijk van elkaar? Hoe kijken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig? Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

Hoe kun je aan het boek komen?
Gelukkig is het boek op veel plekken te vinden. Er zullen verschillende bibliotheken zijn die dit boek in november gratis uitdelen!
Ook kun je dit boek bij de online bibliotheek vinden, als luisterboek en als e-book.
EN hij is ook nog eens via de online bibliotheek-app te vinden. Daar kun je hem rechtstreeks van je mobiel beluisteren of lezen.

Verder kun je hem uiteraard ook bij je lokale boekhandel kopen, via libris.nl en bol.com

Ik ga hem lezen, en nu?
JA! Leuk!
Ga er vooral over in gesprek! Moedig anderen om je heen aan om mee te lezen, en voel je vrij om ook met mij in gesprek te gaan. Ik zal op mijn instagram ook een paar vragen posten over het boek om het gesprek erover te openen.

Veel lees plezier!

Advertentie

Eén reactie op “Nederland leest!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: