Boeken om naar uit te kijken in mei 2021

Hoe is het alweer april?! Dit jaar vliegt voorbij. Nu we in april zijn aanbeland is het weer tijd om te kijken welke boeken we kunnen verwachten in mei.
Mei wordt weer een mooie maand. Er zijn niet zo veel boeken als in de voorgaande maanden, maar het ziet er even veelbelovend uit!

Realm breaker – Victoria Aveyard (4 mei)
Victoria Aveyard is vooral bekend van haar serie Red Queen. Deze werd ontzettend goed ontvangen en valt onder het genre Young Adult Fantasy. Realm Breaker zal het eerste deel zijn in een nieuwe serie, ook weer Young Adult Fantasy. De flaptekst klinkt ontzettend spannend, ik verwacht dat dit boek ook weer goed in de smaak zal vallen! 😍


Flaptekst:
A strange darkness grows in Allward.
Even Corayne an-Amarat can feel it, tucked away in her small town at the edge of the sea.
She soon discovers the truth: She is the last of an ancient lineage—and the last hope to save the world from destruction. But she won’t be alone. Even as darkness falls, she is joined by a band of unlikely companions:
A squire, forced to choose between home and honor.
An immortal, avenging a broken promise.
An assassin, exiled and bloodthirsty.
An ancient sorceress, whose riddles hide an eerie foresight.
A forger with a secret past.
A bounty hunter with a score to settle.
Together they stand against a vicious opponent, invincible and determined to burn all kingdoms to ash, and an army unlike anything the realm has ever witnessed.

De woestijndief – Emmelie Arents (4 mei)
Valt het jullie ook op dat Hamley Books elke maand weer met gave boeken komt? In mei doen ze het weer. De woestijndief van Emmelie Arents komt op 4 mei uit en ik denk dat dit boek heel leuk gaat worden! Eerder verscheen Het hart van de adelaar van Emmelie Arents, een gave standalone die ik je ook kan aanraden. Ik verwacht dat De woestijndief net zo leuk en vermakelijk zal zijn! 🥰

Flaptekst:
Taran kan stelen als de beste. Wanneer zijn laatste diefstal eindigt in een drama, wordt zijn broer Amir gekozen om deel te nemen aan het Labyrint, een magisch spel waar criminelen strijden voor vrijheid.
Vastberaden om zijn broer te redden, raakt Taran verstrikt in de duistere geheimen van magie.

Bloed en Honing – Shelby Mahurin (18 mei)
Het vervolg op Heks & Jager komt eraan! Heks & Jager kreeg zó ontzettend veel positieve recensies. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem zelf nog niet gelezen heb 🙈, maar voordeel is wel dat ik nu direct door kan met Bloed en Honing. 😄

Flaptekst:
Lou is haar heksenkring ontvlucht. Ze moet zo onopvallend mogelijk leven om niet de aandacht te trekken en vooral geen magie gebruiken, want in Cesarine worden heksen zoals zij zonder pardon op de brandstapel gezet.
Sinds haar onwaarschijnlijke huwelijk met heksenjager Reid Diggory is het leven er niet makkelijker op geworden. Nu zitten zowel de heksenjagers van de kerk als de heksen hen op de hielen. Ze hebben bondgenoten nodig, maar wie wil hen nog helpen? Terwijl Lou en Reid steeds verder uit elkaar worden gedreven, lokt de lafhartige Morgane, een heks die Lou beter kent dan wie dan ook, hen in een dodelijk kat-en-muisspel. Is ontsnappen nog mogelijk?

10 truths en een dare – Ashley Elston (20 mei)
Een vervolg op de heerlijke feel-good Young Adult 10 Blind Dates. Maar zover ik begrijp is het niet nodig om die eerst te lezen. Alles wat je moet weten zal in 10 Truths en een Dare aan bod komen!
Als je zin hebt in een hedendaags Young Adult verhaal, denk dan zeker even aan deze!

Flaptekst:
Olivia staat op het punt om af te studeren, wanneer ze erachter komt dat ze één onderdeel van haar studie nog niet heeft afgerond. Vrijwilligerswerk bij een plaatselijk golftoernooi zou haar uit de brand moeten helpen om ervoor te zorgen dat ze nét op tijd alles in orde heeft. Ze moet er dan alleen wel voor zorgen dat ze dit geheimhoudt voor haar grote nieuwsgierige familie die via een app ook nog eens elke stap kan volgen die Olivia zet. Gelukkig kunnen de andere leden van het Fab Four-team Sophie, Charlie, en Wes, haar helpen dit geheim te bewaren. Wat kan er nog gebeuren nu Olivia’s partners in crime ook nog eens een goed plan hebben? Of schoppen de golfers en die knappe, maar vooral onbereikbare jongen toch haar hele plan in de war?

Niemand zeggen – M.J. Arlidge (25 mei)
Deel 10 (!!) alweer in de spannende Helen Grace serie van M.J. Arlidge. In deze spannende serie volg je Helen Grace die als detective werkt en zaken probeert op te lossen. Zo ver ik durf te zeggen is het niet helemaal nodig om de voorgaande delen te lezen, maar kan dat wel ervoor zorgen dat je de kleine details begrijpt. En wat ook leuk is: in dit deel wordt Helen Grace geconfronteerd met de gevolgen van covid-19! Best realistisch toch? 😉

Flaptekst:
Na covid-19 bevindt het land zich in een van de zwaarste -recessies ooit. Nog nooit heeft inspecteur Helen Grace met zo veel geweld en onrust te maken gehad. Voor het eerst in haar leven is ze bang om de controle te verliezen: haar trouwe partner Charlie is met zwangerschapsverlof en tegelijkertijd doet haar collega Joseph Hudson er álles aan om haar het leven zuur te maken.
Drie moordzaken houden Helen ’s nachts wakker: een oude, rijke man, vermoord tijdens een inbraak in zijn immense huis; een jonge zorg-manager, in zijn auto doodgestoken met een schroevendraaier; en een jonge studente, aangerand en doodgeknuppeld in het plaatselijke park. Dan krijgt ze bericht dat de privédetective die onderzoek deed naar deze zaken levend in brand is gestoken. Net als Helen dacht hij dat zo veel geweld in korte tijd geen toeval kon zijn, maar zelfs met deze aanwijzing kan ze het verband niet zien. En de tijd begint te dringen, want de dader gaat geen enkele uitdaging uit de weg om zichzelf te bewijzen.

Threadneedle – Cari Thomas (27 mei)
Het eerste deel in een serie. Threadneedle belooft een populair boek te worden! Hij is nog niet uit en er zijn al verschillende exclusieve edities aangekondigd van onder andere Waterstones en Goldsboro.
Threadneedle is een verhaal waarin magie een zonde is en als gevaarlijk wordt gezien. Ik denk dat het boek heel leuk gaat zijn! 🤩

Flaptekst:
Within the boroughs of London, nestled among its streets, hides another city, filled with magic.
Magic is the first sin. It must be bound.
Ever since Anna can remember, her aunt has warned her of the dangers of magic. She has taught her to fear how it twists and knots and turns into something dark and deadly.
It was, after all, magic that killed her parents and left her in her aunt’s care. It’s why she has been protected from the magical world and, in one year’s time, what little magic she has will be bound. She will join her aunt alongside the other Binders who believe magic is a sin not to be used, but denied. Only one more year and she will be free of the curse of magic, her aunt’s teachings and the disappointment of the little she is capable of.
Nothing – and no one – could change her mind before then. Could it?

Ook interessant:
Niets meer / Niets minder – Anna Todd (6 mei)
The night of demons and saints – Menna van Praag (20 mei)
Circus der wonderen – Elizabeth Macneal (27 mei)

In mei zal ik weer een blogpost plaatsen met de boeken van juni!
Voor nu: veel leesplezier 😁🥰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: