Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Boeken om naar uit te kijken in juni 2021

Hoi hoi!

Daar ben ik weer met de maandelijkse blog over boeken die uit zullen komen. Dit keer een beetje later dan normaal, maar gelukkig nog ruim op tijd voor juni! 😁
Aankomende maand kunnen we weer een paar hele leuke titels verwachten. Zoals altijd zal ik er 6 uitlichten en onderaan de blogpost kun je een lijstje vinden met de rest van de titels.

Een huis, vijf vrouwen – Emma Zomer (1 juni)
Het eerste deel in de super toffe Huisgenoten serie. Een feel-good serie van eigen bodem! 😍
De ultieme aanrader als je snakt naar een feel-good, even lekker luchtig en zonder na te denken je wilt storten in een verhaal met humor.
Overigens hoef je niet te wachten op de vervolgdelen want vanaf 1 juni zullen alle 5 delen beschikbaar zijn! En als je geen tijd hebt om te lezen, ze staan ook op Storytel dus je kunt ze ook luisteren terwijl je bijvoorbeeld met het huishouden bezig bent of even wandelt.

Flaptekst:
In ‘Eén huis, vijf vrouwen’ van Emma Zomer maak je kennis met de vijf bewoners van het Utrechtse studentenhuis dat allang geen studentenhuis meer is: Janne, Esmée, Lydia, Charlot en Eva. Alleen Eva is nog bezig met haar studie, want ze krijgt er geen genoeg van. Janne werkt als verpleegkundige en mist door haar onregelmatige diensten bijna de jaarlijkse zomerbarbecue, terwijl carrièretijger Lydia door een collega wordt gekoppeld aan een man die haar lijkt te kunnen bijbenen. De vijf vrouwen staan altijd voor elkaar klaar en hebben samen de grootste lol, totdat er op een avondje uit iets vreselijks gebeurt.

An emotion of great delight – Tahereh Mafi (2 juni)
Natuurlijk kon dit veel belovende boek van Tahereh Mafi (een van mijn favoriete schrijvers) niet ontbreken in dit lijstje. An emotion of great delight zal haar tweede “own voices” boek worden. En net zoals de vorige (Een bijna eindeloze afstand) zal deze ook vertaald worden naar het Nederlands. Dus mocht Engels je niet liggen, kun je met een gerust hart afwachten tot Blossom Books de Nederlandse vertaling aankondigt. Uiteraard zal ik hem tegen die tijd ook op deze blog vermelden. ❤️

Flaptekst:
It’s 2003, several months since the US officially declared war on Iraq, and the American political world has evolved. Tensions are high, hate crimes are on the rise, FBI agents are infiltrating local mosques, and the Muslim community is harassed and targeted more than ever. Shadi, who wears hijab, keeps her head down.
She’s too busy drowning in her own troubles to find the time to deal with bigots.
Shadi is named for joy, but she’s haunted by sorrow. Her brother is dead, her father is dying, her mother is falling apart, and her best friend has mysteriously dropped out of her life. And then, of course, there’s the small matter of her heart–
It’s broken.
Shadi tries to navigate her crumbling world by soldiering through, saying nothing. She devours her own pain, each day retreating farther and farther inside herself until finally, one day, everything changes.
She explodes.

Voorbij de storm – Sabaa Tahir (8 juni)
Het vierde en laatste deel in deze super spannende fantasy serie. Ik heb hem in het Engels gelezen en kan alvast zeggen dat het weer een heerlijk boek is en dat hij het echt waard is om te lezen. Sabaa Tahir weet zulke sterke en diepgaande fantasy verhalen te schrijven.

Flaptekst:
De strijd tussen de Nachtbrenger en Laia en haar vrienden breekt nu pas echt los. De djinns zijn door toedoen van de Nachtbrenger bevrijd en verwoesten alles wat op hun pad komt. Als het aan de Nachtbrenger ligt, is dit nog maar het begin… Intussen roept zijn bondgenoot commandant Keris Veturia zichzelf uit tot keizerin. Iedereen die haar gezag niet erkent, wordt een kopje kleiner gemaakt. Bovenaan op haar dodenlijst staan de Bloedklauwier en haar overgebleven familieleden. Laia, die aan de kant staat van de Bloedklauwier, wil de Nachtbrenger nu voorgoed vernietigen. Maar in haar pogingen om hem de genadeslag te geven, wekt ze een oude kracht tot leven die haar óf de glorieuze overwinning brengt óf haar roemloze ondergang wordt…

Het oordeel van de wolf – Leigh Bardugo (16 juni)
Ook dit is de (voorlopig?) laatste boek in de Grisha serie van Leigh Bardugo! De serie kreeg in april ontzettend veel aandacht toen de verfilming op netflix verscheen (mega aanrader overigens!) en nu is het op boeken-gebied al weer tijd om de serie af te sluiten. Ik kijk er ontzettend naar uit om dit boek te lezen, maar ben tegelijkertijd ook al een beetje verdrietig dat dit het einde is van de Grisha wereld.
Laten we overigens hopen dat het Netflix logo een makkelijk-afhaalbare-sticker is. 👀

Flaptekst:
Als Fjerda’s gigantische leger zich klaarmaakt om aan te vallen, moet Nikolai Lantsov alles op alles zetten om dit gevecht te winnen. Maar een duister gevaar ligt op de loer, een gevaar dat niet verslagen kan worden door een jonge koning. Zoya Nazyalensky heeft al te veel verloren door oorlog. Ze zag haar mentor sterven en haar ergste vijand weer tot leven komen, en ze weigert nog een vriend te begraven. Nu is ze genoodzaakt haar krachten te gebruiken om zo het wapen te worden dat het land nodig heeft. Koste wat het kost. De ondergedoken Nina Zenik riskeert ontdekt en gedood te worden terwijl ze de oorlog voert tegen Fjerda vanuit de hoofdstad. Maar haar wraakzucht kan haar land de kans op vrijheid kosten en ervoor zorgen dat haar rouwende hart nooit geneest.
Koning. Generaal. Spion. Samen moeten ze een manier vinden om een toekomst mogelijk te maken in de duisternis. Of een natie ten onder zien gaan.

De bedrogene – Kiera Cass (29 juni)
Is Juni de maand van laatste delen? Want ook De bedrogene is het tweede en laatste deel in de duologie van Kiera Cass.
Het eerste deel viel mij een beetje tegen, maar desondanks ben ik ontzettend nieuwsgierig hoe het verder gaat en sta ik te popelen om dit boek te lezen.

Flaptekst:
Nadat Hollis het koninkrijk Coroa is ontvlucht en de herinnering aan Silas achter zich heeft gelaten, probeert ze zich aan te passen aan het leven in Isolte. De warmte van de Eastoffes is hierbij meer dan welkom. Maar de rust die Hollis heeft gevonden zou weleens verstoord kunnen worden door Etan, een nors neefje met een afkeer van Coroa en iedereen die ervandaan komt. Terwijl de spanningen toenemen, bereikt de onrust in het koninkrijk Isolte een hoogtepunt. De Eastoffes hebben misschien de macht om een tirannieke koning te onttronen, maar alleen met de hulp van Hollis. En dan is er nog de vraag: kan een meisje dat alles kwijt is het lot van haar nieuwe vaderland boven haar eigen geheime verlangens plaatsen? De bedrogene is het sprookjesachtige verhaal dat begint waar De beminde eindigde.

The last graduate – Naomi Novik (29 juni)
Het tweede (maar niet laatste!) deel in de Scholomance serie van Naomi Novik zal ook verschijnen! Ik was razend enthousiast over het eerste deel en ik heb hoge verwachtingen voor The last graduate.

Flaptekst:
At the Scholomance, El, Orion, and the other students are faced with their final year—and the looming specter of graduation, a deadly ritual that leaves few students alive in its wake. El is determined that her chosen group will survive, but it is a prospect that is looking harder by the day as the savagery of the school ramps up. Until El realizes that sometimes winning the game means throwing out all the rules.

Ook interessant:
Middernachtbibliotheek – Matt Haig (1 juni)
Wedden dat ik blijf – Marijke Vos (2 juni)
Dream again – Mona Kasten (9 juni)
Zomer voor altijd – Jenny Han (15 juni)
Onverschrokken – Rebecca Yarros (22 juni)

In juni zal ik een nieuwe blogpost plaatsen met boeken die uit zullen komen in juli. 😁

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: