Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Boeken om naar uit te kijken in juli 2021

Elke keer als ik ga speuren naar boeken die uit zullen komen denk ik enerzijds “hopelijk vind ik veel leuke titels” en anderzijds “laat er alsjeblieft dit keer weinig leuks zijn, want ik hou het niet bij”. Maar dat is vast een bekende struggle voor elke booklover.

Dus without further ado, dit zijn de boeken waar je naar kunt uitkijken in juli!

Phobos 4 – Victor Dixen (5 juli)
Dit boek heb ik eigenlijk vooral genoemd omdat er hier iets best speciaals is gebeurd dat ik toch graag even aan de aandacht wil brengen.
Dit vierde (en laatste) deel van de Phobos serie was in eerste instantie niet vertaald naar het Nederlands.
Zelf ben ik een van de (vele) lezers die (deels) is overgestapt naar het Engels wegens het niet vertalen van series en hoewel ik dat natuurlijk vanuit een financieel oogpunt volledig begrijp, is het toch wel ontzettend jammer als je de serie die je graag leest niet kunt afmaken omdat hij niet verder vertaald is.
Nu heeft Jen Minkman het op zich genomen om het gewilde laatste deel van Phobos te gaan vertalen én uitgeven via Dutch Venture Publishing. Ik vind dat echt geweldig! 5 juli is het zo ver, dan is hij beschikbaar en kunnen we erachter komen hoe het verhaal eindigt.

Flaptekst:
Lancering van de onlinekanalen van de pioniers over 3 seconden… 2 seconden… 1 seconde…
Ze hebben moeite om hun weg opnieuw te vinden.
Ze zijn de laatste overlevenden van het Genesisprogramma. Nadat ze een woestijn vol eenzaamheid doorkruisten, worden ze nu overspoeld door een wervelwind aan media-aandacht.
Zij heeft moeite om op adem te komen.
In de ban van vragen zonder antwoord weigert Léonor elke vorm van lof en negeert ze alle camera’s. Is het gevaar op de blauwe planeet echt voorgoed geweken? Zijn de geheimen die hen achtervolgden op de rode planeet begraven? Wat als alles nu eens opnieuw veranderde in het hele zonnestelsel? Hun angst laat hen balanceren op het randje van verstikking; het blijft te vroeg om opgelucht adem te halen.

Six Crimson Cranes – Elizabeth Lim (6 juli)
Ik vind het altijd super tof als een verhaal gebaseerd is op, of geïnspireerd is door, een sprookje en dat is dus ook het geval met Six Crimson Cranes. De zes zwanen is een sprookje waar ik al vroeg mee in contact kwam door het boek “Dochter van het Woud” van Juliet Marillier en sindsdien heeft die eigenlijk een speciaal plekje in m’n hart. Natuurlijk ben ik daardoor extra nieuwsgierig naar Six Crimson Cranes.
(Een leuk weetje is dat Juliet Marillier dit boek ook vooruit heeft gelezen en een hele postieve review heeft achter gelaten erover!)

Flaptekst:
Shiori, the only princess of Kiata, has a secret. Forbidden magic runs through her veins. Normally she conceals it well, but on the morning of her betrothal ceremony, Shiori loses control. At first, her mistake seems like a stroke of luck, forestalling the wedding she never wanted, but it also catches the attention of Raikama, her stepmother.
Raikama has dark magic of her own, and she banishes the young princess, turning her brothers into cranes, and warning Shiori that she must speak of it to no one: for with every word that escapes her lips, one of her brothers will die.
Peniless, voiceless, and alone, Shiori searches for her brothers, and, on her journey, uncovers a conspiracy to overtake the throne—a conspiracy more twisted and deceitful, more cunning and complex, than even Raikama’s betrayal. Only Shiori can set the kingdom to rights, but to do so she must place her trust in the very boy she fought so hard not to marry. And she must embrace the magic she’s been taught all her life to contain—no matter what it costs her

Spoiler alert – Olivia Dade (13 juli)
Een heerlijk hedendaags verhaal die (zo ver ik zie) aandacht heeft voor body-positivity, zelfacceptatie en een heerlijke romantisch tintje heeft. Het lijkt in ieder geval een perfect zomers verhaal!

Flaptekst:
‘Spoiler Alert’ van Olivia Dade is een heerlijke rom-com over April, die haar fan fiction en cosplay-hobby voor iedereen verborgen houdt. Als ze besluit een foto te posten waarop ze verkleed is als een personage uit een populaire tv-serie, gaat ze viral, zowel bij supporters als bij haters die reageren op haar plus-size. Maar als Marcus, de hoofdrolspeler uit de serie en stiekem ook een anonieme fan fiction-schrijver, haar foto en de negatieve reacties ziet, besluit hij haar op date te vragen. De date verloopt rampzalig, maar dan blijkt dat ze elkaar al beter kennen dan gedacht. 

De genezer van Zalindov – Lynette Noni (16 juli)
Dit populaire boek is eigenlijk vrij snel naar het Nederlands vertaald en kunnen we vanaf 16 juli massaal lezen! Daarnaast zal de eerste druk een limited edition zijn. 😱 Die zal extra’s bevatten die de vervolg drukken niet zullen hebben. Super tof vind ik dat! In het buitenland gebeurd dit al veel en ik wordt er vrolijk van om te zien hoe dit nu ook steeds vaker bij Nederlandse vertalingen gebeurt.😍
Niet geheel onbelangrijk; het verhaal klinkt ook erg goed. Met veel spanning (een levensgevaarlijk toernooi) en magie (genezende krachten) belooft dit eigenlijk wel een pareltje te worden.

Flaptekst:
De zeventienjarige Kiva Meridan zit al tien jaar vast in Zalindov: de beruchtste gevangenis van Wenderall, waar slechts weinigen levend uit komen. Iedere dag vecht ze, als enige genezer, voor haar leven en dat van haar medegevangenen. Als de terminaal zieke koningin van de rebellenbeweging Zalindov wordt binnengebracht, krijgt Kiva de taak om haar lang genoeg in leven te houden voor een Trial by Ordeal: een toernooi van vier proeven die gebaseerd zijn op de elementen. Alleen de gevaarlijkste criminelen krijgen deze straf: ze zullen onder de meest extreme omstandigheden lucht, vuur, water en aarde moeten trotseren om vrijgesproken te worden.
Gebukt onder deze verantwoordelijkheid ontvangt Kiva een gecodeerd bericht van haar familie, met één duidelijke boodschap: ‘Hou haar in leven. We komen eraan.’ De rebellenkoningin kan met geen mogelijkheid meedoen aan het toernooi zonder te sterven en Kiva besluit haar eigen leven op het spel te zetten door in haar plaats mee te doen. Als ze wint zal niet alleen de koningin, maar ook zijzelf haar vrijheid terugkrijgen. Alleen heeft niemand het toernooi ooit overleefd.

Duistere dageraad – Jay Kristoff (20 juli)
Na lang, heel lang 😉, wachten wordt het derde deel van de Nimmernacht serie van Jay Kristoff vertaald! 💃🏻
Zelf heb ik deze al in het Engels gelezen omdat de uitgeverij destijds niet van plan was om dit laatste deel te vertalen. Ik kan alvast zeggen dat het laatste deel het heel erg waard is, en deze geweldige serie een geweldig eind geeft. 💛

Flaptekst:
Nadat de grootste spelen in de geschiedenis van Godsgraf eindigden met de meest gewaagde moorden van de Itreyaanse Republiek, is Mia op de vlucht voor de Klingen van de Rode Kerk en soldaten van het Legioen van de Luminatii. De kans is klein dat ze de Stad van Bruggen en Beenderen levend uitkomt. Haar mentor Mercurio is nu in de greep van haar vijanden. Haar eigen familie ziet haar liever dood dan levend. En haar aartsvijand, consul Julius Scaeva, is nog maar één stap verwijderd van totale heerschappij over de Republiek. Maar onder de stad ligt een duister geheim verscholen. Samen met haar minnaar Ashlinn, broertje Jonnen en een mysterieuze weldoener die is teruggekeerd van voorbij de sluier des doods, moet ze een levensgevaarlijke reis door de Republiek maken, op zoek naar het antwoord op het laatste raadsel van haar leven. Het immerduister nadert. De nacht valt voor de Republiek, misschien wel voor de laatste keer.

Sadie – Courtney Summers (22 juli)
Een spannend en heftig verhaal, naar wat ik erover hoor. De flaptekst spreekt mij in ieder geval ontzettend aan. Waarschijnlijk wel een boek waarbij ik de tissue’s klaar kan zetten, maar tegelijkertijd is dat ook een goed teken!

Flaptekst:
Sadie heeft geen makkelijke jeugd gehad. Sinds haar moeder uit beeld raakte, voedt Sadie haar zusje Mattie zelf op in hun afgelegen dorpje, en doet ze haar best om Mattie een normaal leven te bieden. Wanneer Mattie op een dag dood wordt aangetroffen, stort Sadies wereld in elkaar. Na een mislukt politieonderzoek is Sadie vastbesloten om haar zusje te wreken en gaat ze zelf op pad om Matties moordenaar te vinden. Wanneer West McCray – een radiopersoonlijkheid die werkt aan een programma over kleine, vergeten steden in Amerika – Sadies verhaal op een lokale nieuwszender hoort, raakt hij geobsedeerd met het vermiste meisje. Hij begint zijn eigen podcast om Sadies sporen te traceren en haar te vinden voordat het te laat is.

Ook interessant:
De list – Elle Kennedy (1 juli)
De duivel en de duistere diepte – Stuart Turton (6 juli)

Untethered – Kaylynn Flanders (20 juli)
These hollow vows – Lexi Ryan (20 juli)

Dat was het alweer! Volgende maand zal ik een nieuwe blogpost plaatsen met de boeken van augustus!

Liefs,
Sandra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: