Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Lily

⭐️ 4 sterren ⭐️

Ik ben dol op dystopische verhalen. Ze kunnen zo ver van onze realiteit liggen terwijl het geen fantasy is. Het zou namelijk best eens allemaal kunnen gebeuren. 😧
Zo ook met Lily. De aarde is kapot gemaakt door de mensen, er is een vreselijk besmettelijke schimmel rond aan het gaan en het leven speelt zich nu grotendeels digitaal af.

Flaptekst:
Buiten is het vijftig graden.
De zeespiegel stijgt elke dag en er is om de haverklap een lockdown door een of ander nieuw virus – of erger: een vieze schimmel. Maar het zal Lily allemaal worst wezen. Ze is veertien, baadt in luxe, en is altijd druk druk druk als een van de bekendste influencers van haar tijd.
Wanneer ze op vakantie halsoverkop verliefd wordt op de goddelijke mopperpot Samuel, stort ze zich in een knettergek avontuur om zijn hart (en zijn lippen) te veroveren. Waar ze niet op gerekend had, was de harde waarheid over het leven dat ze leidt. Een ontdekkingstocht die niet alleen haar bestaan, maar dat van elke jongere op de planeet op z’n kop zal zetten.
Een meisje dat alles heeft, geeft haar prinsessenleventje op voor de liefde. Ze krijgt er een verpletterende verantwoordelijkheid voor in de plaats.

Iets wat ik echt geweldig vond aan dit verhaal was de world-building. De auteur introduceert je op een hele natuurlijke manier aan deze futuristische en digitale wereld. Je krijgt natuurlijk te zien hoe het leven er nu uitziet voor Lily en de rest van de mensheid maar je wordt ook meegenomen in de geschiedenis hiervan. Hoe is dit begonnen? Waar heeft de aarde precies last van? Wat is er gebeurd met de dieren? Al deze vragen worden beantwoord zonder dat je een bombardement aan informatie binnen krijgt. Je kunt merken dat er goed over deze wereld na is gedacht en dat er ook logica achter zit.

Verder is het een origineel verhaal met een onvoorspelbare plot. Een boek die spannend, interessant, met momenten grappig en ook erg leerzaam is. De vlotte schrijfstijl grijpt je vast en zorgt ervoor dat je als het ware door het verhaal heen vliegt.

Lily is een koppig en een beetje naïef meisje die veel over zichzelf en de wereld leert. Ze groeit ontzettend in dit boek. Samuel, de andere hoofdpersonage, is in veel opzichten Lily’s tegenpool maar al vanaf het eerste moment raak je geïntrigeerd door hem en wat zijn verhaal is.

Lily is voor lezers vanaf 11 jaar en past daarmee perfect bij de doelgroep.
In eerste instantie dacht ik dat het hierdoor wellicht een beetje kinderachtig zou kunnen zijn, maar dat was dit boek helemaal niet. De auteur heeft een goed en sterk verhaal neergezet, serieuze problemen aangekaart (zoals het klimaat) én het verhaal toegankelijk gehouden. Door de toevoeging van influencers en sociale media sluit het goed aan op de belevingswereld van de jeugd.

Geschreven door Tom de Cock
Uitgegeven door Pelckmans

Bedankt aan New Book Collective en Pelckmans voor dit recensie exemplaar.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: