Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

De huisgenoten serie (Blogtour)

Online zag ik de oproep voor een blogtour voor de Huisgenoten serie en het klonk me in de oren als een fijne feel-good serie, dus ik heb mij direct aangemeld!
Emma Zomer is een pseudoniem van vijf auteurs (Anne West, Chantal Claassen, Evelien de Raaff, Renée Olsthoorn en Saskia Oudshoorn) en elk heeft een personage voor zijn rekening genomen.

Flaptekst van het eerste deel:
In ‘Eén huis, vijf vrouwen’ van Emma Zomer maak je kennis met de vijf bewoners van het Utrechtse studentenhuis dat allang geen studentenhuis meer is: Janne, Esmée, Lydia, Charlot en Eva. Alleen Eva is nog bezig met haar studie, want ze krijgt er geen genoeg van. Janne werkt als verpleegkundige en mist door haar onregelmatige diensten bijna de jaarlijkse zomerbarbecue, terwijl carrièretijger Lydia door een collega wordt gekoppeld aan een man die haar lijkt te kunnen bijbenen. De vijf vrouwen staan altijd voor elkaar klaar en hebben samen de grootste lol, totdat er op een avondje uit iets vreselijks gebeurt.

Wat een heerlijke feel-good serie is dit. Het is echt een serie waarbij je niet hoeft na te denken en gewoon kan genieten. We krijgen een goed beeld in het leven van de huisgenoten terwijl zij hun weg zoeken in de liefde, het werkleven en de toekomst. Drie grote onderwerpen die eigenlijk voor iedereen wel in meer of mindere mate toepasbaar zijn en hoogstwaarschijnlijk ook erg herkenbaar. Tijdens het lezen kreeg ik het gevoel alsof ik ook in het huis woonde.

“Stiekem ben ik ook wel een beetje jaloers op je seksleven want mijn grot hangt vol met spinnenwebben en ik denk dat er zelfs een yeti in ligt te slapen.”

Deze serie is geschreven met een flinke dosis humor. Hoewel grote levensvragen de huisgenoten soms redelijk wat kopzorgen geven zorgt de humor voor een fijne tegenhanger. Het houdt het luchtig.
Het zijn vijf relatief korte boeken die erg vlot lezen. Je merkt zo niet dat er vijf verschillende auteurs (met ieder een eigen schrijfstijl) aan gewerkt hebben, het vloeit namelijk mooi in elkaar over.

Het eerste boek voelde een beetje aan als een introductie. Ik had best wat tijd nodig om te wennen aan de namen en de huisgenoten zelf uit elkaar te kunnen houden. In dit deel krijg je een goed beeld van wie, wie is en wat zij doen. Elk hoofdstuk wordt uit het gezichtspunt van een van de huisgenoten verteld, hierdoor krijg je een goed idee van hun innerlijke belevingswereld en lees je het een en ander over hun verleden.

In het tweede boek voelde ik me meer gesetteld. Inmiddels wist ik goed de huisgenoten uit elkaar te houden en interesseerde ik me ook voor hun individuele plannen/groei.

Tegen de tijd dat ik het derde boek las had ik de huisgenoten helemaal omarmd.
Ondanks dat ik zelf een ontzettende introvert ben en het niet zie zitten om met huisgenoten te leven, vond ik het heel gezellig in Utrecht met de huisgenoten en merkte ik dat ik ook er naar uit keek om verder te lezen.

Het vierde deel staat grotendeels in het teken van de liefde en is lekker zwijmel-waardig. Dit deel vond ik het aller leukst! 😍

Ik zag best op tegen het laatste deel. Hierna zou het alweer afgelopen zijn en inmiddels was ik wel gewend om mee te leven met dit gezellige Utrechtse studentenhuis. Af en toe vond ik het wel wat snel gaan, maar goed, misschien was dat ook gewoon het deel van mij dat nog geen afscheid wou nemen. 😉
Het vijfde deel geeft de serie een mooie afsluiter. Al moet ik zeggen dat ik het absoluut niet erg zou vinden als er nog wat meer zou verschijnen met deze leuke personages!

Al met al is de huisgenoten serie een heerlijke feel-good, ideaal voor als je even wilt ontspannen, niet na wilt denken en lekker wilt lezen. Een serie met vriendschap, liefde en humor.
De serie is enkel te luisteren via Storytel.nl of te lezen als e-book, de boeken in de foto zijn alleen gedrukt voor marketingdoeleinden.
(Tip: op Storytel zijn er vijf verschillende voorlezers! Een voor elke personage.)

Geschreven door Emma Zomer
Uitgegeven door Zomer & Keuning

Vergeet niet een kijkje te nemen bij de andere blogs die meedoen aan deze tour! ❤️

3 Reacties op “De huisgenoten serie (Blogtour)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: