Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Het Romeo & Juliet mysterie (Team Mortis #1)

 ⭐️ 3 sterren ⭐️

Mortis betekent dood in het latijn. Dus eigenlijk is dit boek het eerste deel van “Team Dood”. De titel van de serie wekte gelijk al m’n interesse.

Flaptekst:
De wereld van de 16-jarige Erika Storm stort in wanneer haar Italiaanse vriendje Marco grote geheimen blijkt te hebben. In het bezit van drugs en een wapen dreigt Erika jaren te worden opgesloten. Gelukkig komt ex-MI6 agent Brian Bailey op de proppen. Hij kent de stille kracht die woedt in het meisje, die een panische angst heeft voor water. Brian kan Erika redden uit handen van de politie als het tienermeisje voor Team Mortis wil werken : een geheime Europese spionagedienst. Maar Erika moet een immens offer maken. Ze moet sterven… op papier. Hiermee verliest ze haar naam en identiteit voorgoed.

Op de omslag staat sat dit een “no nonsense thriller” is en daar kan ik me helemaal bij aan sluiten.
Het verhaal wind er geen doekjes omheen en begint gelijk met actie en spanning. Daardoor zit je direct in het verhaal, wordt je nieuwsgierigheid gewekt en wil je weten hoe het verder gaat. Gedurende het verhaal blijft spanning, maar ook de vlotheid, erin en lees het boek als een trein.
Het verhaal was voor mij een beetje voorspelbaar maar dat stoorde me verder niet.

Wel had ik best wat moeite met het vertel perspectief van dit boek. Het wisselt namelijk constant af. Niet per hoofdstuk maar soms zelfs per zin. Als je dan een pagina leest over persoon A, persoon B en persoon C. Wisselt het vertel perspectief zo vlot, dat ik door de war raakte met wie wat nu precies dacht. Naast een zin van persoon A, kon de gedachten van persoon B staan.
Naar mate het verhaal vorderde had ik er minder last van, maar het heeft in het begin toch wel voor flink wat verwarring gezorgd en hierdoor vond ik het ook wat moeilijk om echt een connectie te voelen met de individuele personages en het verhaal.

Voor tieners is dit boek waarschijnlijk heel passend. De personages zijn vrij simpel, zelf ook tieners en in combinatie met de spanning en vlotte manier van vertellen zullen ook niet-lezers hiervan kunnen genieten.

Ondanks dat dit boek geen “wauw”-effect had voor mij, moet ik toch bekennen dat ik zin heb in het tweede deel!
Deze serie bevat tot nu toe 11 delen dus er is in ieder geval veel leesplezier te beleven.

Geschreven door Bjorn van den Eynde
Uitgegeven door Baeckens Books

Bedankt aan TDM Publishing en Baeckens books voor dit recensie exemplaar!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: