Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Zout

 ⭐️ 3 sterren ⭐️

Het boek begint met een trigger warning. Een trigger warning is een waarschuwing vooraf die aangeeft welke (mogelijk heftige) onderwerpen aan bod komen. Naast dat ik het erg netjes vind dat dit boek een trigger warning bevat, viel het me ook op hoe liefdevol hij is. Het was niet alleen ter informatie, maar ook ter zelfzorg. ❤️

Flaptekst:
Waarom is het zo makkelijk om van Claire Hale te houden?
Waarom is het zo makkelijk om die perfecte influencer perfect te vinden?
Maud is zeventien en die vraag houdt haar elke dag wel eens bezig. Tot ze door haar beste vriend wordt uitgedaagd om haar liefde voor eten op Instagram te delen met de wereld en ze zelf ondervindt waarom het zo makkelijk is om van Claire Hale te houden. Omdat niets zo makkelijk is als het lijkt.

Zout is een verhaal die vooral focus legt op Maud. Haar gedachten, belevenissen, struggles en dagelijks leven. Er is geen duidelijke plot waar naartoe moet worden gewerkt waardoor het verhaal een gemoedelijk tempo aanhoudt. Door de fijne schrijfstijl leest het verhaal wel heel vlot maar na bijvoorbeeld 100 pagina’s is er niet perse iets wezenlijks gebeurt. Er is meer sprake van subtiele veranderingen die zich opbouwen, wat eigenlijk ook wel passend is bij de thema’s die in Zout behandeld worden. Het sluipt er onopgemerkt in.

Zout behandelt paar hele belangrijke thema’s zoals sociale media, eetproblemen en vriendschap. Deze thema’s vond ik erg goed uitgewerkt. Niet te overdreven en het voelde allemaal zeer realistisch aan.

Maud is een lieve en onzekere meid die haar plek probeert te vinden in de wereld/haar leven. Hoewel er absoluut niks mis was met Maud, kon ik me niet echt aan haar hechten. Wellicht was dit een leeftijdsdingetje.

De schrijfstijl is erg fijn, het leest makkelijk en voelt toegankelijk. Maar de gemoedelijke tempo van het verhaal , in combinatie met Maud waar ik niet echt een connectie mee had, zorgde ervoor dat dit niet helemaal mijn ding was.
Niettemin ben ik erg blij dat ook dit soort boeken, met moeilijke thema’s geschreven worden. Zo kan er alleen maar meer openheid van zaken komen.

Geschreven door Doreen Hendrikx
Uitgegeven door Pelckmans

Recensie exemplaar

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: