Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Een intens gelukkig gevoel

⭐️ 4,5 sterren ⭐️

Het is geen geheim dat Tahereh Mafi een van mijn favoriete auteurs is. Zowel haar Fantasy serie (Touching Juliette) als haar contemporary (Een bijna eindeloze afstand) vond ik ontzettend goed. Toen ik zag dat zij nog een own voices verhaal zou uitbrengen werd ik heel enthousiast. En als kers op de taart is ze ook nog eens bezig met een nieuw fantasy/dystopie verhaal! 😍

Flaptekst:
In ‘Een intens gelukkig gevoel’ schrijft Tahereh Mafi over hoe het is om op te groeien tussen twee culturen, tussen verwachtingen van ouders en de wereld op school. Ze omschrijft hoe het is om als persoon aangekeken te worden op een oorlog die de overheid heeft besloten te voeren. En bovenal beschrijft ze hoe het is om verliefd te worden op de momenten waarop je bijna niet meer in jezelf gelooft. Een prachtig liefdesverhaal over verwachtingen, identiteit, religie en geloven in jezelf.

Dit boek voldeed aan ál mijn verwachtingen. Shadi, de hoofdpersonage, woont in Amerika maar komt uit Perzië. Het is 2003, ze draagt een hoofddoek en Amerika heeft de oorlog verklaard aan Irak.
Shadi is een hele leuke, lichtelijk sarcastische, 17 jarige die het ontzettend moeilijk heeft op meerdere fronten. Ze is heel goed geschreven, ik kon me volledig inleven in haar en voelde echt met haar mee.
Bij Shadi thuis wordt er Farsi (de officiële taal van Perzië) gesproken. Het verhaal voelt hierdoor nog authentieker aan, ik kon het hierdoor nog meer voelen, het verschil tussen Shadi’s thuis leven en buitenleven.

Een intens gelukkig gevoel valt eigenlijk in de categorie “must read voor iedereen”. Een boek als deze zou bijvoorbeeld op de leeslijst van de middelbare school moeten staan. Naast dat het goed geschreven is en heel fijn leest behandelt het verhaal grote en belangrijke thema’s zoals racisme, discriminatie, vooroordelen, mentale gezondheid, rouwverwerking en zelfontwikkeling.

Ik kon het geloof dat mij had gevormd niet ontkennen, net zo min als de kleur van mijn ogen. Met een eenzaam leven tot gevolg.

Tahereh Mafi heeft een hele bijzondere schrijfstijl. Ik vind het werkelijk prachtig. Het lijkt haast wel poetisch. Ondanks dat leest het wel heel vlot. Ze weet met weinig woorden een diepgaand en gelaagd verhaal neer te zetten.

Oftewel; Lees. Dit. Het maakt niet uit wat voor een lezer je bent, of je überhaupt een lezer bent. Dit boek is het zo waard, het is belangrijk en daarnaast gewoon ontzettend goed. ❤️

Geschreven door Tahereh Mafi
Vertaald door Sandra C. Hessels
Uitgegeven door Blossom Books

Recensie exemplaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: