Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Isaac & Egg

⭐️ 3 sterren ⭐️

Isaac Addy heeft een vreselijke ochtend, hij voelt zich wanhopig en staat op de rand van een brug. Hij schreeuwt en hoort ineens iets terug schreeuwen. Isaac besluit er op af te gaan om te kijken waar dat geschreeuw vandaan kwam. Daar vind hij Egg.
Isaac & Egg is volgens de flaptekst een onvergetelijk avontuur, waarin rouw, hoop, vriendschap en liefde centraal staan. Voor de lezers van Matt Haig en Colleen Hoover.

Elk boek begin je met bepaalde verwachtingen. Bij Isaac & Egg had ik natuurlijk verwacht het boek leuk te vinden, de flaptekst sprak me aan maar vooral de vermelding achter op het boek dat dit verhaal “voor lezers van Matt Haig en Colleen Hoover” is. Twee auteurs die ik ontzettend goed vind. Ze hebben niet bijzonder veel gemeen maar beide schrijven ze (wel eens) over zware thema’s en beschikken ze over het talent om deze zware thema’s op een respectvolle en toegankelijke manier te vertellen.
Isaac & Egg bevat ook zware thema’s; depressie, rouw en zelfmoord spelen een grote rol in dit verhaal en hoewel ik vind dat deze thema’s op een respectvolle en realistische manier zijn behandeld zou ik dit boek niet als toegankelijk bestempelen. Met name het eerste deel van het boek was het alsof ik mijzelf door drijfzand aan het slepen was. Het voelde zwaar, somber en eindeloos. De auteur heeft een visuele schrijfstijl vol metaforen, iets wat je moet liggen en mede hierdoor kwam de zwaarte waar Isaac in leeft, echt tot leven.

Waarom dan toch 3 sterren? 3 sterren betekent namelijk dat het een prima boek was. Nou, eenmaal uit het drijfzand, begon het verhaal me te pakken. Het werd vlot en ik kreeg zin om door te lezen. Het raakte me op een manier dat eerder absoluut niet gebeurde. Zodoende vloog ik door het laatste stuk. En ik moet zeggen, ik ben ook blij dat ik doorgelezen heb. Want dit verhaal, en deze personages, blijft in je hoofd hangen en het is er een die je niet snel vergeet.

Hoewel de schrijfstijl van deze auteur niet helemaal mijn ding is , is Isaac en Egg een mooi, rakend verhaal waarvan ik zeker blij ben dat ik hem gelezen heb. En als de schrijfstijl je wel ligt, heeft dit boek al helemaal 5 sterren potentie.

Geschreven door Bobby Palmer
Vertaald door Frank van der Knoop
Uitgegeven door Xander Uitgevers

Recensie exemplaar

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: