Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Gegijzeld

⭐️4,5 sterren ⭐️

Waaaaah!! Een ongecorrigeerd leesexemplaar vooruit mogen lezen is toch wel een droom die uitkomt voor mij.
Daarnaast klonk dit ook gewoon als een super spannende thriller. Lees gauw verder om te zien wat ik ervan vond:

Flaptekst:
Het huwelijk van stewardess Mina staat op springen en de zorgen om haar dochtertje zijn groot, dus wanneer ze wordt geselecteerd om te werken op de eerste non-stopvlucht van Londen naar Sydney, is dat een welkome afleiding. Het is een prestigieuze vlucht met aan boord talloze journalisten, bloggers en VIPs die allemaal verslag zullen doen van deze historische vlucht.
Dan krijgt Mina een briefje in handen: ‘Volg onze instructies, dan zal je dochter blijven leven’. Het vliegtuig is gekaapt en Mina staat voor een duivels dilemma want het leven van honderden passagiers ligt in haar handen. Maar ook dat van haar dochtertje. En de kapers blijken meer van haar privéleven te weten dan haar lief is.

Mijn eerste reactie op dit boek is: wauw.
Dit was geweldig. Echt.
Wat kan Clare Mackintosh goed schrijven zeg. De grootste kracht van dit boek is dat is het niet alleen maar een spannend verhaal is, het is zo veel meer dan dat; het zet je aan tot denken, je wordt mee genomen in de levens van Mina en Adam, je gaat je afvragen wat jij in deze situatie zou doen, het verhaal wurmt zich in je hoofd en blijft daar rond spoken.

De auteur heeft met Gegijzeld een gelaagd verhaal neergezet maar natuurlijk is er (vooral) ook veel spanning te bekennen. Ik zat soms met zenuwen in m’n buik te lezen, en dat gebeurt me echt niet snel.
Het is een origineel en onvoorspelbaar verhaal van bijna 400 pagina’s dat zich grotendeels afspeelt binnen 20 uur.

De vertel perspectieven wisselen zich af tussen de hoofdstukken. Je hebt hoofdstukken vanuit Mina, hoofdstukken vanuit Adam (Mina’s man) en korte hoofdstukken van verschillende passagiers aan boord.
Niet alleen houdt dit het verhaal vlot, maar je leert zo ook meer over de personages, hun geschiedenis en belevingswereld. Ik kon mij hierdoor goed inleven in Mina en had echt te doen met de keuze waar ze voor gesteld wordt.

De schrijfstijl vond ik erg fijn. Het is beschrijvend maar op een vlotte manier en de spanning blijft hoog door hoe de hoofdstukken zijn ingedeeld. Dit was mijn eerste, maar zeker niet laatste, thriller van Clare Mackintosh!

Al met al heb ik eigenlijk alleen positieve dingen te melden over Gegijzeld. Het is een zeer spannende en goed geschreven thriller.

Geschreven door Clare Mackintosh
Vertaald door Jan Smit
Uitgegeven door Uitgeverij De Fontein

Bedankt aan Uitgeverij De Fontein voor dit recensie exemplaar!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: